Fotokurser

Hösten 2022 har två grupper gått igenom Grundkursen. Våren 2023 fortsätter vi med två grupper Fortsättningskurs och en Grundkursgrupp. Varje kurs innehåller 4 kvällar, varannan vecka i lokaler på Hotel Terraza i Ljungby. Anmälan till lasse@bildmakarn.se alt. 0709-625751

 
Grundkurs
I grundkursen går vi igenom hur du kan använda din kamera för att skapa de bilder du vill. Du får lära dig om sensorn, brännvidd, bländare, exponeringstid, skärpedjup och ISO-tal. Lite fotohistoria, bildkommunikation och bildskapande ingår också. Vi gör en del praktiska övningar och  ser hur man kan ljus-sätta på olika sätt. En liten genomgång om bildbearbetning blir det också. 
Planerad start tisdag v 11. Pris: 1600:-
Fortsättningskurs
För dig som har de grundläggande kunskaperna som vi gått igenom i Grundkursen.
Kursen innehåller bildkomposition/bildskapande, fotografering med blixt, praktiska övningar med olika inställningar, bildbearbetning. Ljussättning av människor och andra motiv med praktiska övningar.
Macrofotografering.
Att göra utställningsbilder. Vi kommer att under kursens gång ta fram varsin utställningsbild som kommer att vara med på Kulturnatta i Ljungby  (för de som vill)
Start tisdag v. 4 och onsdag v. 5. Pris : 1750:-